Kjersti Borchgrevink Maagerø: Hypernærvær - Utstilling i Rygge museum

Utstilling
9.8.2024

Alle må navigere livet og døden på sin egen måte, noen lar kreativiteten tale. Det du finner på utstillingsgulvet—i andre etasje i Rygge Museum—er et nøye kuratert og tidløst uttrykk for kjernen av denne tiden, tolket med hennes metode—fotografi og farger, lag på lag som tilværelsen selv.

Kunst er fremfor alt en personlig reise

Alle må navigere livet og døden på sin egen måte. Midt i hverdagen kan døden plutselig dukke opp, og enhver må finne sin måte å bearbeide dette på. Det finnes ingen fasit; alle råd er unike og høyst personlige. Det som fungerer for én, kan være feil for en annen.

Hypernærvær og kunstnerisk uttrykk

Kjersti var i ferd med å forberede sin utstilling da hennes fars dager nærmet seg slutten. I det øyeblikket, da den endelige betydningen ble tydelig, opplevde Kjersti det hun kaller "hypernærvær."

Nøye kuratert og tidløst

Små detaljer, både da hun satt ved sin fars side og da hun var ute i den "vanlige" verden, ble uendelig klare og viktige å fange. Det du finner på utstillingsgulvet—i andre etasje i Rygge Museum—er et nøye kuratert og tidløst uttrykk for kjernen av denne tiden, tolket med hennes metode—fotografi og farger, lag på lag som tilværelsen selv.

Midt i hverdagen kan døden plutselig dukke opp, og enhver må finne sin måte å bearbeide dette på.

Samspillet mellom farger og motiver

For Kjersti dukker farger og motiver opp som to sider av samme sak. Hvilke farger som hører til hvilke foto smelter sammen, og resultatet skaper hun nærmest intuitivt. Bildene skaper en tidløs historie der de små øyeblikkene glir sammen og skaper en større helhet.

Liv og død i kunst

Motivene veksler mellom glimt fra farens liv og Kjerstis øyeblikk i hverdagen som fortsetter—det være seg en hundetur, et par sko som står igjen etter et levd liv, eller nattmat med en venninne.

Døden er en naturlig del av livet, her poetisk fanget med farger på en mesterlig måte.

Tidlaus nærvær

Sanne bilder er vanskelige å finne og går ofte ubemerket hen. Denne serien av bilder innkapsler utfordringer og taler dypt og tidløst om å forbli til stede—allestedsnærværende og hypernærværende på en og samme gang. Til tross for at det er en personlig tolkning, er det rom for å kjenne seg igjen i temaet, bildene, og hvordan livet og døden berører oss alle.

FB lenke til arrangement

Utstillingen fortsetter til slutten av August

Ikke gå glipp av muligheten til å støtte Kjerstis unike og erfarne kunst. Hennes arbeid reflekterer livet i en storslått form, nesten som å løfte hverdagsøyeblikkene til et nytt nivå. Dette er en flott sjanse for deg til å komme og berike hjemmets vegger eller gi en ærefull gave til noen du virkelig bryr deg om.

Kontaktinformasjon

For informasjon om priser på verkene og muligheter for at Kjersti kan holde en utstilling i ditt galleri, ikke nøl med å kontakte oss via skjemaet på denne siden.

Støtte til Kreative Skapere

Sandvang er dedikert til å støtte fantastiske skapere på deres reise. Vi forbereder ulike løsninger for å støtte kunst og fantastiske skapere, så følg med og ikke glem å besøke utstillingen, da åpningstidene er ganske begrensede.

← Tilbake til artikler