Rapport fra "Kunst og fellesskap" på Sandvang Kultursenter

Utstilling
30.8.2024

Forrige helg, 24.-25. august, åpnet Sandvang Kultursenter i Fjellstrand dørene for å feire kraften i kreativitet og fellesskap med sin første kunstutstilling kalt "Kunst og fellesskap".

En helg fylt med kunst og fellesskap

På bare to uker samlet vi imponerende verk fra 20 kunstnere basert i Nesodden, Oslo og det bredere Follo-området. Blant kunstnerne var Anne Cathrine Wilson, Birdie Fuglehaug, Madla Hruza, Vidar Fevang, Kjersti B. Magerøø, Michal Koblisek, Elin T. Eriksen, Ingrid Lundh, Kat Siurek og mange flere.

Kunst og fellesskap forent

"Kunst og fellesskap" var ikke bare en utstilling; det var en varm anledning med sterk appell til fellesskapet. Kjernen i arrangementet var forbindelsen mellom kunst og samfunn, noe som gjorde det til en berikende opplevelse for alle. Flere kunstnere var til stede gjennom helgen, noe som ga besøkende muligheten til å diskutere deres kreative prosesser og historiene bak verkene deres. Denne personlige interaksjonen ga utstillingen en ekstra dimensjon.

En unik tilnærming til kunstutstillinger

"Kunst og fellesskap" er ikke en tradisjonell kunstutstilling. Vi er opptatt av å koble kunst med fellesskapet. Dette arrangementet ble født av vår dype tro på at den kreative prosessen og dedikert fokus gir en kraftig energiladning med en vakker helbredende og oppmuntrende kvalitet. På Sandvang ble kunst ikke bare vist frem, men også utøvd. Folk i alle aldre tok opp blyanter og pensler, og skapte mens de koste seg i en koselig atmosfære i Peisestua.

Dette arrangementet ble født av vår dype tro på at den kreative prosessen og dedikert fokus gir en kraftig energiladning med en vakker helbredende og oppmuntrende kvalitet.

Positive reaksjoner fra fellesskapet

Vi ble dypt rørt av reaksjonene fra våre besøkende. Noen bemerket at før dette manglet stedet sjel og føltes som et hvilket som helst annet grendehus. Andre nevnte at etter pandemien hadde det sosiale livet stoppet opp, og de var begeistret for å delta på et arrangement der alle var velkomne, akkurat som de er.

Kunstnernes refleksjoner over "Kunst og fellesskap"

Flere kunstnere delte sine tanker om å delta i utstillingen:

Evgenyia Sheptyi, aka Shepot, en ung maler fra Ukraina som nå bor på Nesodden, uttrykte sine følelser om å delta i sin første utstilling noensinne:

"Jeg hadde mye spenning før utstillingen. Jeg tenkte mye på hvordan jeg ville bli bedømt og hva folk ville mene. Det var min første utstilling i mitt liv, og det var veldig kult. Selvfølgelig distanserte språkbarrieren meg fra folk der, men jeg var veldig glad for å være en del av denne utstillingen. Jeg er veldig takknemlig for menneskene som støtter meg. Takket være dem kunne jeg vise meg frem til et nytt samfunn. Tusen takk."

Lukas Stefko, som også hadde sine verk utstilt offentlig for første gang, delte:

"Kunst er levende i alle verdens hjørner, til og med i pittoreske Fjellstrand. Jeg er glad for at jeg kunne delta i utstillingen som en av mange utstillere og dermed tilby et stykke av min sjel, mitt synspunkt og mine følelser til folket. Jeg tror fast på at dette ikke var den siste utstillingen på Sandvang Kultursenter, og vi vil møtes igjen neste gang."

Michal Koblisek, med sin lidenskap for biler, skjønnhet og følelsenes frihet, bidro også:

"Tusen takk for den unike muligheten til å vise frem kunsten min for første gang på Sandvang Kultursenter. Det var en helt ny opplevelse med en kunstutstilling kombinert med en interaktiv del hvor alle som kom kunne frigjøre tankene sine, nyte utstillingen og skape sin egen kunst. Det som virkelig var over toppen, var ideen til skaperne som ble til virkelighet, bygget opp en atmosfære der selv den mest sjenerte besøkende fikk mot til å prøve noe nytt, som jeg selv med trommene. Takk for denne fantastiske muligheten, og jeg gleder meg til å være en del av kommende arrangementer på Sandvang"

Madla Hruza, en internasjonalt anerkjent tverrfaglig kunstner, deltok også i utstillingen. Hun delte sine tanker om kunstens formål:

"Kunst er ikke bare bilde, kunst er å vekke følelser og engasjementet blant publikum. Den dype samtalen som kan komme om man liker et kunstverk, eller ikke liker, er det som samfunnsengasjement. Kunstnerens misjon er å røre veldig dype tankene og følelser vi alle har inne i oss."

Anki Helgor, som deltok på utstillingen og solgte flere kunstverk under arrangementet, uttrykte sin glede over å være en del av "Kunst og fellesskap":

"Det har vært en absolutt glede å være en del av denne utstillingen! Den varme velkomsten og profesjonaliteten som Sandvang Art Collective har vist meg, er helt fantastisk! Jeg har elsket å være en del av dette så langt, og jeg skulle ønske at jeg bodde nærmere, slik at jeg kunne delta i dette fellesskapet på fulltid og leie et studio der. Det hadde vært fantastisk."

Kunst som katalysator for forbindelse av samfunn

På Sandvang tror vi at kunst er mer enn bare visuell representasjon; det er et kraftig verktøy for samfunnsengasjement. Kunst bringer folk sammen, fremmer forståelse, og skaper et rom for meningsfulle samtaler. Vi er forpliktet til å fortsette denne tradisjonen med samfunnssentrerte arrangementer, der kunst fungerer som en bro mellom individer og en katalysator for sosial forbindelse.

Hva skjer i Nesodden? Kunst i Follo på Sandvang Kultursenter!

Vi er glade for å kunne annonsere at dørene til Sandvang snart åpnes igjen. Merk deg datoene 7.-8. september, når vi arrangerer vår neste utstilling som en del av den større kunstneriske bevegelsen kalt "Kunst i Follo." Dette arrangementet vil være en ny mulighet til å oppleve den levende fellesskapsånden og den kreative energien som Sandvang har å tilby.

Hold deg oppdatert og bli med oss

Ikke gå glipp av denne muligheten til å fordype deg i kunstens verden på "Kunst i Follo på Sandvang". Følg oss på Facebook for de siste oppdateringene, introduksjoner av kunstnere og sniktitter frem mot arrangementet. Vi ser frem til å se deg der!

← Tilbake til artikler